58

Twee koffers MH-17 opgehaald

Koffers bevatten persoonlijke bezittingen ... Worden na forensische controle doorgestuurd naar Nederland

Scholieren die in het Oekraïense Torez hout aan het sprokkelen waren, merkten twee koffers op. Deze bleken van Nederlandse overleden passagiers te zijn van vlucht MH17. De burgemeester heeft de koffers inmiddels overhandigd aan het Nederlandse MH17-onderzoeksteam.

Na een forensische check in Charkov kunnen de koffers naar Nederland. Er is veel te doen rondom de persoonlijke bezittingen van de overleden passagiers. Zo verricht Nederland voor zover bekend nauwelijks onderzoek in het rampgebied omdat het te onveilig zou zijn, en is er inmiddels een nabestaande op eigen houtje naar het gebied vertrokken om persoonlijk te zoeken naar bezittingen van zijn familielid.

Op dezelfde dag dat de koffers werden overhandigd aan Nederland, werd bekend dat de coalitiepartijen in de Tweede Kamer voorlopig geen hoorzitting willen over vlucht MH17, tot ontsteltenis van de oppositiepartijen. Reden voor de VVD en PvdA om niet in het verzoek in te gaan, is dat zij vrezen het lopend onderzoek voor voeten te lopen.

NOS: Koffers MH17 opgehaald in Torez

Cc-foto: Harry_NL

Geef een reactie

Laatste reacties (58)