Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Twee koffers MH-17 opgehaald

  •  
20-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mh17nabestaanden.jpg
Koffers bevatten persoonlijke bezittingen ... Worden na forensische controle doorgestuurd naar Nederland
Scholieren die in het Oekraïense Torez hout aan het sprokkelen waren, merkten twee koffers op. Deze bleken van Nederlandse overleden passagiers te zijn van vlucht MH17. De burgemeester heeft de koffers inmiddels overhandigd aan het Nederlandse MH17-onderzoeksteam.
Na een forensische check in Charkov kunnen de koffers naar Nederland. Er is veel te doen rondom de persoonlijke bezittingen van de overleden passagiers. Zo verricht Nederland voor zover bekend nauwelijks onderzoek in het rampgebied omdat het te onveilig zou zijn, en is er inmiddels een nabestaande op eigen houtje naar het gebied vertrokken om persoonlijk te zoeken naar bezittingen van zijn familielid.
Op dezelfde dag dat de koffers werden overhandigd aan Nederland, werd bekend dat de coalitiepartijen in de Tweede Kamer voorlopig geen hoorzitting willen over vlucht MH17, tot ontsteltenis van de oppositiepartijen. Reden voor de VVD en PvdA om niet in het verzoek in te gaan, is dat zij vrezen het lopend onderzoek voor voeten te lopen.
Cc-foto: Harry_NL

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.