Laatste update 14:48
52

Tweede Kamerlid stapt uit PvdD-fractie en neemt zetel mee

Femke Merel van Kooten, Tweede Kamerlid namens de Partij voor de Dieren (PvdD), verlaat de fractie maar behoudt haar zetel. De Partij voor de Dieren is daarmee in een klap een kwart van haar zetels kwijt. De PvdD is ‘onaangenaam verrast’ en heeft haar geroyeerd. In een verklaring op Facebook laakt Van Kooten de smalle koers van de partij:

Steeds meer mensen vinden hun weg naar de PvdD, omdat zij verder kijken dan de partijnaam lang is en zich aangetrokken voelen tot het brede gedachtegoed, het “Plan B”, achter de smalle voordeur. Echter, tot mijn grote spijt zie ik eerder een versmalling dan een verbreding in de onderwerpen die PvdD tot haar “core business” rekent. Hierover heb ik binnen de fractie mijn ongenoegen uitgesproken. En het heeft mij voor een dilemma geplaatst. Als ik hier niet in mee kan gaan, moet ik dan opstappen?

Van Kooten, die niet met voorkeursstemmen in de Kamer kwam, ziet ‘geen andere mogelijkheid’ dan verder te gaan als eenmansfractie:

Ik wil als volksvertegenwoordiger strijden voor dier, natuur, milieu én mens. Tegen achterstelling en voor rechtvaardigheid. Voor gelijke kansen. Voor een samenleving waar iedereen zich veilig en thuis kan voelen. In de strijd voor een leefbare aarde voor toekomstige generaties mogen de mensen die nú leven niet vergeten worden. Daarom, om vast te kunnen houden aan de idealen waarvoor ik gekozen ben, zie ik geen andere mogelijkheid dan verder te gaan als onafhankelijk Kamerlid.

Cc-foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal

Geef een reactie

Laatste reacties (52)