183

Twentse school ontslaat docent met neonazi-sympathieën

Het Carmel College in Oldenzaal heeft een docent ontslagen die er nazi-sympathieën op nahoudt en zich racistisch uitliet tegenover leerlingen van de school. Dat meldt Tubantia. De docent tekende bezwaar aan tegen zijn ontslag bij de kantonrechter, maar die stelde de school in het gelijk.

Het extreemrechtse gedachtegoed van de man was in 2015 al bekend bij de schoolleiding toen hij daar stage liep als docent geschiedenis. Leerlingen hadden zich erover beklaagd dat er ‘een neonazi’ voor de klas stond. Zij hadden een foto ontdekt waarop de docent op de publieke tribune zat bij een rechtszaak tegen de voorman van de neonazistische NVU. Daarnaast vonden de leerlingen online andere foto’s waaruit bleek dat de man zelf een neonazi is en ook likete de leraar racistische berichten op Facebook en deed hij agressieve uitlatingen over politie en krakers.

De in 2015 verzamelde informatie over de man kwam volgens het Carmel College onvoldoende naar voren toen hij een jaar na zijn stage bij de school solliciteerde. De school laat nu weten de screening van nieuwe docenten te verbeteren. De arbeidsovereenkomst met de extreemrechtse leraar is inmiddels ontbonden ‘omdat zijn uitlatingen de grenzen van respect ver overschrijden en omdat zijn uitlatingen tot onrust zullen leiden die schadelijk is voor de school.’

foto: Google Maps

Geef een reactie

Laatste reacties (183)