5

Ukip voert campagne tegen Oost-Europeanen, gebruikt daarvoor Oost-Europeanen

Britse anti-EU-partij voert campagne tegen goedkope Oost-Europese werknemers, maar gebruikt ze zelf wel voor verspreiden van pamfletten

UKIP, de Britse anti-EU-partij voert in aanloop naar de Europarlementsverkiezingen vooral campagne door te waarschuwen voor Oost-Europeanen. Op een poster prijkt de tekst “26 miljoen mensen in Europa zijn op zoek naar werk. En wiens baan willen ze inpikken?”, met een foto van een vinger die naar de toeschouwer wijst. Maar wat blijkt: de partij huurt zelf Letten in om folders te verspreiden.

De Britse Huffington Post onthulde dat UKIP een bedrijf inhuurt dat vooral Oost-Europeanen in dienst heeft om al het campagnemateriaal uit te delen. In een reactie zegt de campagneleider van UKIP nu dat het juist de bedoeling is om Oost-Europeanen in te huren, het dient als voorbeeld. Het ingehuurde bedrijf bestaat bovendien al, dus UKIP houdt hiermee ‘het probleem’ niet in stand, aldus Peter Stavely.

Het dient als voorbeeld in welke staat dit land verkeert – dat Oost-Europeanen bereid zijn om voor minder geld te werken dan de oorspronkelijke bevolking. Net als iedere goede onderneming gebruiken we het bedrijf dat het goedkoopste is om de spullen te bezorgen. Het is niet beschamend omdat het de situatie bevestigt dat bedrijven elkaar aftroeven door mensen in dienst te nemen die voor minder geld willen werken.

Geert Wilders en zijn vrienden hebben toenadering gezocht tot UKIP voor samenwerking in het Europarlement, maar de Britten willen zich niet verbinden met de andere partijen. De Britse premier David Cameron noemde de partij eerder een verzameling ‘mafketels, gekken en heimelijke racisten’.

Huffington Post: Ukip Paid Eastern Europeans To Give Out Leaflets As ‘They’re Cheapest’

Geef een reactie

Laatste reacties (5)