Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ultra's verzieken leven van Israëliërs

  •  
27-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2121 keer bekeken
  •  
ultra_300.jpg
Video: Debat barst los over dictatoriale praktijken ultra-orthodoxe joden
Ultra-orthodoxe joden verzieken in toenemende mate het leven van gematigde joden in Israël. Dit weekend is er een nationaal debat losgebarsten nadat op tv een 8-jarig meisje verscheen dat niet meer naar school durft omdat ze onderweg wordt bekogeld door religieuze fanatici. De orthodoxe joden hebben het vooral op vrouwen gemunt.
Een reportage op een van de nationale televisiezenders afgelopen vrijdag, heeft een golf van protest teweeggebracht. Ze vertelt de ervaringen van de achtjarige Na’ama Margolese, een schoolmeisje dat de straat in Beit Shemesh niet meer durft over te steken, nadat ze is bespuugd door een ultraorthodoxe Jood.
In de stad, een bolwerk van de ultra’s, kwam het tot een treffen tussen de fanatici en de politie.
Het AD schrijft:
In de Israëlische stad Beit Shemesh nabij Jeruzalem zijn gisteren politieagenten en enkele honderden ultra-orthodoxe joden met elkaar slaags geraakt. Aanleiding waren borden die oproepen tot een scheiding van mannen en vrouwen. De politie had het aantal patrouilles in de stad nog opgevoerd nadat het er de voorbije dagen erg onrustig was vanwege de discriminatie van vrouwen door een radicaal deel van de religieuze bevolking.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.