6

Unilever breekt met Orang Oetan-killer

Campagne Greenpeace succesvol

Unilever, ’s werelds grootste verbruiker van palmolie, maakte vandaag bekend voorlopig geen zaken meer te gaan doen met het Indonesische bedrijf Sinar Mas.

De stap van Unilever volgde nadat Greenpeace met nieuw fotografisch bewijsmateriaal heeft aangetoond Sinar Mas illegaal regenwoud kapte in beschermde gebieden, aldus Greenpeace, dat eerder al aantoonde dat het Indonesische bedrijf ook kapt in het leefgebied van de bedreigde orang-oetan.

,, De beschuldigingen van Greenpeace zijn van een dusdanige aard dat wij die niet kunnen negeren”, aldus Marc Engel van Unilever in de Telegraaf

Greenpeace campagneleider bossen Michiel van Geelen:

‘Dit zou wel eens een breekpunt kunnen zijn voor de palmolie-industrie. De grootste wereldwijde afnemer van palmolie gebruikt zijn financiële spierballen om producenten af te straffen, die bijdragen aan het verdwijnen van de laatste regenwouden. Ook voor andere bedrijven wordt het nu lastig om zaken te doen met een wetsovertreder als Sinar Mas.’

De palmolie van Sinar Mas wordt gebruikt in een scala van bekende merkproducten van grote voedingsmiddelenmultinationals zoals Nestlé, Procter and Gamble en Kraft.

Greenpeace schat dat de CO2-emissies van de palmolie en papierpulp activiteiten van het bedrijf in alleen al de provincie Riau meer bedragen dan de totale Nederlandse uitstoot.

Bekijk hier het Greenpeace-rapport over Sinar Mas en ontbossing.

CC Foto: Rob & Jules

Geef een reactie

Laatste reacties (6)