Laatste update 14:36
2

Unilever-topman Paul Polman opgestapt

Paul Polman zal eind december terugtreden als topman van Unilever. Hij zal worden opgevolgd door Alan Jope, die nu een andere functie heeft binnen het bedrijf. Polman werd ooit binnengehaald als kampioen van de duurzaamheid en voorvechter van de derde wereld, maar de vriend van Rutte vertrekt als lobbyist voor het afschaffen van de dividendbelasting, de man achter de mislukte verhuizing en de graaier die dit jaar 11,7 miljoen euro aan salarissen en bonussen opstrijkt.

In een hallucinant interview met het AD probeerde Polman vorige week nog de media de schuld te geven van zijn slechte imago. Op de vraag of hij iet stiekem was gezwicht voor het snelle geld, antwoordde Polman toen:

Nee, helemaal niet. (…) Je stelt de juiste vraag niet! Waarom vraag je niet of we 600 miljoen mensen hebben bereikt met betere health and wellbeing? Of we vijf miljoen mensen hebben bereikt door banen te creëren voor kleinschalige boeren? Hoeveel van onze productie duurzaam is? (…) Ik denk dat jij in een te klein land woont en te klein denkt. Ik denk dat de meeste mensen in de wereld wel zien wat wij als bedrijf aan het doen zijn. Ik denk niet dat ik me ergens voor hoef te verontschuldigen.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)