Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Universiteit Groningen discrimineerde mannen

  •  
29-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-RUG_protest_vrouwelijkehoogleraren300.jpg
RUG wilde meer vrouwelijke hoogleraren en trok geld uit om leerstoelen te creëren
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft bij de benoeming van 12 vrouwen tot hoogleraar mannen gediscrimineerd. Dat meldt de NOS. De Groningse universiteit wilde meer vrouwelijke hoogleraren en had daarvoor extra geld uitgetrokken en speciale leerstoelen gecreëerd. De commissie gelijke behandeling heeft de universiteit hiervoor berispt.
Vrouwen die al hoofddocent waren, konden solliciteren, maar mannen kregen die gelegenheid niet. En dat is volgens de Commissie Gelijke Behandeling niet terecht.  De RUG zegt in een reactie dat er niet meer op deze manier wordt geworven. De benoemingen worden niet teruggedraaid, zo meldt NOS.
Foto voorpagina: Vrouwelijk hoogleraren poseren als stil protest voor een groepsfoto op de trappen van het academiegebouw voor aanvang van de officiële opening van het academisch jaar Universiteit Groningen maandagmiddag. De vrouwelijk hoogleraren vinden dat er te weinig vrouwen als hoogleraar op universiteit werkzaam zijn. 3 september 2006

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.