Laatste update 16:05
133

Universiteit Leiden neemt afstand van antisemitisme Baudet-mentor Paul Cliteur

De Universiteit Leiden neemt nadrukkelijk afstand van het racisme en antisemitisme van Paul Cliteur, behalve hoogleraar ook mentor van Thierry Baudet en tot voor kort senator voor Forum voor Democratie. Dat blijkt uit berichten op Twitter tussen een medewerker van de universiteit en de rector magnificus van de Universiteit Leiden Carel Stolker.

Tijdens de volledige ineenstorting van Forum voor Democratie wegens alom tegenwoordig racisme, antisemitisme en homohaat – gebezigd en fel verdedigd door oprichter Thierry Baudet – en vooral het in de openbaarheid komen ervan, besloot Cliteur trouw te blijven aan Baudet. Wel gaf hij zijn zetel in de Eerste Kamer op, maar koos daarbij nadrukkelijk wel de kant van Baudet.

“Ik hoop en verwacht dat mijn werkgever zich distantieert van (de ideeën van) Paul Cliteur. Racisme mag geen gemeengoed zijn aan de universiteit, ook niet onder het mom van vrijheid van meningsuiting”, schreef dr. Lieke Smits zaterdag op Twitter. Rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden Carel Stolker liet direct weten waar wat hem betreft de universiteit staat:

Zeker, Lieke, het verwijt van een patroon van antisemitisme rond FvD is uiterst zorgelijk en raakt daarmee ook Paul Cliteur. Antisemitisme en racisme, en ook het daarvan niet-afstand nemen, zijn totaal maar dan ook totaal onaanvaardbaar. Wordt snel vervolgd.

Geef een reactie

Laatste reacties (133)