50

Update: GroenLinks mobiliseert leden voor ANWB-peiling

'voorkomen dat de meest geharnaste tegenstanders en de hardste schreeuwers de boventoon voeren'

Leden van de ANWB kunnen via de website van de automobilistenclub meedoen aan een peiling over de kilometerheffing. Zo hoopt de belangenorganisatie, na de ruimte die CDA-minister Eurlings daar tot woede van de Tweede Kamer toe bood, bij te dragen aan de politieke besluitvorming.

Directeur Guido van Woerkom roept in een filmpje op ANWB.nl zijn leden op om mee te doen aan een online peiling over de kilometerheffing. De Bondsraad van de ANWB ging zaterdagmorgen akkoord met het plaatsen van deze poll.

De automobilistenorganisatie wil haar leden op deze manier de mogelijkheid bieden om bij te dragen aan de besluitvorming in de Tweede Kamer, aldus NOS Nieuws.

De website ANWBledenpeiling.nl was al gauw na de lancering rond het middaguur lastig te bereikbaar. Dat de toeloop op de website zo groot is, bewijst volgens de ANWB dat het onderwerp leeft, meldt NRC.

UPDATE: GroenLinks roept haar 20.000 leden en andere voorstanders op om mee te doen aan de ledenpeiling van de ANWB over de kilometerheffing.“Het is moedig van de ANWB om zo’n peiling te houden, want heel Nederland zal meekijken. Laten we voorkomen dat de meest geharnaste tegenstanders en de hardste schreeuwers de boventoon voeren”, zegt GroenLinks-Tweede Kamerlid Kees Vendrik.

Lees meer bij GroenLinks.

Geef een reactie

Laatste reacties (50)