Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Utrecht gaat strijd aan met vieze scooters

  •  
19-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
Scooters_300.jpeg
Ook brommers weg uit Utrechtse binnenstad
Na een milieuzone voor oude dieselauto’s en andere autowerende maatregelen voor de binnenstad, wil de gemeenteraad van Utrecht nu de strijd aan gaan met vieze en overlastgevende brommers en scooters.
Wethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) van Verkeer en Milieu heeft grootse plannen voor de stad Utrecht, plannen waar brommer en scooter bezitters minder blij mee zullen zijn. Niet alleen worden dit jaar nog brommers van het fietspad geweerd, moeten er betaalde parkeerplaatsen voor scooters komen, ook wil van Hooijdonk harde controles en moeten vervuilende scooters uit de stad worden geweerd. Dit alles voor een ‘vriendelijker en gezonder’ Utrecht, aldus de wethouder. Van Hooijdonk zit de toekomst met milieuvriendelijke motoren in ieder geval zonnig in:
Er zijn inmiddels genoeg alternatieven voor vervuilende motoren. De elektrische scooters zijn nu nog hartstikke nieuw. Straks zijn ze normaal.” 

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.