28

Van der Laan dankt Sinterklaas voor aanpassing Piet

Burgemeester van Amsterdam ontvangt goedheiligman

Sinterklaas was zo verguld met de vlekkeloze intocht van hem en zijn gevolg dit jaar in de hoofdstad dat hij burgemeester Van der Laan als dank een aangepaste versie van De Nachtwacht schonk. Op de bewerking van het schilderij van Rembrandt zijn de Sint zelf en een enkele roetpiet te zien, tussen de traditionele omstreden Zwarte Piet.


Sinterklaas zei verheugd te zijn over het feit dat er door de bijna half miljoen mensen die bij de intocht waren geen onderscheid werd gemaakt tussen de verschillende pieten.

De Volkskrant meldt:

Van der Laan dankte de Sint en zijn gevolg voor hun empathie met tegenstanders van Zwarte Piet. ‘U heeft het feest doorontwikkeld. Een voorbeeld daarvan zie ik op de gezichten van enkele pieten hier. Dat heeft een samenleving nodig om het goed en vrolijk te houden met elkaar. Hiermee is volgens mij een oplossing voor iedereen bereikt, of in ieder geval onderweg.’

De oerconservatieve christelijke organisatie Civitas Christiana, bekend van acties tegen het recht op abortus, overhandigde de burgemeester 200.000 handtekeningen voor het behoud van het kwestende uiterlijk van Zwarte Piet. Van der Laan nam de petitie in ontvangst maar stelde dat hij rekening wil houden met de gevoelens van álle Amsterdammers.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)