Laatste update 16:53
44

Van der Laan in afscheidsbrief aan Amsterdammers: artsen hebben behandeling stopgezet

Burgemeester Eberhard van der Laan (62) legt zijn taken neer omdat artsen de behandeling van zijn ziekte hebben gestaakt. De populaire bestuurder lijdt aan longkanker. In een ingetogen maar niettemin ontroerende brief neemt hij afscheid van zijn werk en de stadsbewoners.

Lieve Amsterdammers,

In januari schreef ik u dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik nog een poosje uw burgemeester hoopte te blijven. De afgelopen acht maanden heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen.

Aan dit poosje komt nu een einde. Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht dat zij mij niet verder kunne behandelen.

Ik heb mij bij commissaris van de Koning Remkes ziekgemeld. Mijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door loco-burgemeester Kajsa Ollongren.

Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad ter wereld. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak die ik de afgelopen zeven jaar van u heb gekregen.

Zorg goed voor onze stad en elkaar.

Vaarwel,

Eberhard van der Laan

Geef een reactie

Laatste reacties (44)