Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Van der Steur (VVD) op eerste werkdag in opspraak om 'kasteelsubsidie'

  •  
23-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
518 keer bekeken
  •  
steur300
Riante rijkssubsidie van 437.362 voor kasteel Huis te Warmond, waar minister Van der Steur woont, roept vragen op
Hij werd vrijdag pas ingezworen, maar nu al zijn er vragen over de ruim 4 ton subsidie die de kersverse minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) ontving voor de restauratie van kasteel Huis te Warmond, waar hij een appartement bewoont. Zowel de hoogte van de subsidie – 437.362 euro – als de toekenning ervan aan een bewoond monument is volgens specialisten ongebruikelijk.
Minister Van der Steur woont al jaren in een van de zeven appartementen in een kasteel aan de rand van Warmond, dat volgens de Telegraaf in 2006 een restauratiesubsidie van 437.362 euro opstreek. De bewuste rijkssubsidie voor de instandhouding van monumenten (BRIM) is echter bedoeld voor panden die géén woonhuis zijn. Saillant detail is dat Van der Steur tot vorige week zelf voorzitter was van de stichting waaraan de subsidie werd toegekend. Deze – en andere nevenfuncties – legde Van der Steur neer bij zijn aantreden als minister.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.