20

‘Van Rey omgekocht door projectontwikkelaar’

NRC: Projectontwikkelaar Piet van Pol eveneens verdacht in het onderzoek ... Van Pol zegt van niets te weten

VVD-politicus Jos van Rey wordt ervan verdacht dat hij zich heeft laten omkopen en wel door de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat meldt NRC Handelsblad bij monde van bronnen rond het corruptieonderzoek van justitie tegen de afgetreden senator en wethouder.

Update 20.29 uur

Jos van Rey ontkent elke betrokkenheid bij omkoping, ook in het geval van projectontwikkelaar Piet van Pol.

Eerder

Hoewel justitie dit niet bekend heeft willen maken, is Van Pol volgens NRC ook verdachte in het onderzoek:

Het corruptieonderzoek van de rijksrecherche richt zich op vastgoeddeals en besluiten van de gemeente waardoor Van Pol bevoordeeld zou zijn. Van Rey was daar als wethouder bij betrokken. Bekend is dat Van Rey regelmatig in de vakantievilla van Van Pol in Saint-Tropez verbleef en dat Van Pol geld overboekte naar Liba Adviesbureau BV. Dat bedrijf, op naam van de kinderen van Van Rey, financierde verkiezingscampagnes van VVD’ers, onder wie Van Rey.
(..)
Het onderzoek betreft onder meer de verkoop in 2006 van gemeentegrond aan Casimir Vastgoed BV, en de aankoop in 2011 van een leegstaand kantoorpand van datzelfde bedrijf. In Casimir Vastgoed participeren Van Pol en aannemer VolkerWessels. Bij de taxatie van het pand was het makelaarskantoor betrokken waar de zoon van Van Rey werkt.

Van de Pol zelf zegt dat hem ‘niet bekend’ is dat hij verdachte zou zijn:

Ik ben niet uitgenodigd voor een verhoor, noch zijn mij anderszins vragen gesteld door justitie. […] Ik betreur het ten zeerste dat in diverse publicaties rondom het onderzoek mijn naam wordt genoemd en ik aldus ten onrechte in verband wordt gebracht met een corruptieonderzoek.

Justitie viel twee weken geleden binnen in het huis van Van Rey, de woningen van zijn kinderen en het stadhuis. Van Rey wordt ervan verdacht dat hij heeft gesjoemeld met de benoemingsprocedure voor een burgemeester voor Roermond. Hij zou vragen uit deze procedure hebben doorgespeeld aan kandidaat en partijgenoot Ricardo Offermans. De VVD-fractie in Roermond toonde zich solidair met Van Rey en trad af. 

NRC: ‘Van Rey liet zich omkopen door projectontwikkelaar’

Lees ook

Geef een reactie

Laatste reacties (20)