Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vandaag antwoorden voor slachtoffers chroom-6

  •  
31-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
43478084042_2ceaa87c57_z
Vandaag presenteert een onderzoekscommissie een rapport over mensen die tijdens een Tilburgs reïntegratietraject in aanraking zijn gekomen met de kankerverwekkende stof chroom-6. Vanaf 2004 zijn meer dan 800 bijstandsgerechtigden aan het werk gezet in een werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen. Hun taak bestond uit het verwijderen van verf op treinen.
Jaren na dato bleek dat chroom-6 in de verf aanwezig kan zijn geweest. Hierop wilde de gemeente Tilburg antwoorden op de vragen die spelen rondom de gezondheidsrisico’s van chroom-6. Tientallen mensen die in die tijd het schuurwerk deden, hebben de gemeente inmiddels aansprakelijk gesteld. Het Openbaar Ministerie is bezig met een strafrechtelijk onderzoek. Een van de slachtoffers zegt tegen de NOS:
"We kregen geen mondkapjes en ook geen duidelijke uitleg. Als onze werkdag er tegen 17.00 uur op zat, kwamen er mannen in witte pakken om te meten. Zij wisten dat het foute boel was, maar ons is nooit iets verteld."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.