Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Venezuela manipuleert opkomstcijfers

  •  
02-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
7312268742_e4b0e41c4a_z

© cc foto: Anyul Rivas

De opkomstcijfers met betrekking tot de verkiezing van de grondwetgevende vergadering afgelopen zondag in Venezuela zijn gemanipuleerd. Dat zegt de directeur van het bedrijf dat de stemcomputers leverde voor de verkiezingen.
Volgens het bedrijf, SmartMatic, is er “geen twijfel over mogelijk dat het opkomstcijfer is gemanipuleerd”. De Venezolaanse regering claimt dat 8 van de 19 miljoen kiezers gingen stemmen. Maar volgens SmartMatic-chef Antonio Mugica is dat ten minste een miljoen kiezers te veel.
De oppositie boycotte de stembusgang omdat de kandidaten regeringsgezind waren en omdat deze ‘vergadering’ het parlement zou opheffen, waar de oppositie de meerderheid heeft. De Venezolaanse president Nicolás Maduro beschouwt zich nu als de winnaar in de volksraadpleging.
Hij heeft een raad laten kiezen die straks met een nieuwe grondwet komt, die waarschijnlijk elke oppositie tegen het impopulaire bewind van de socialist Maduro onwettig maakt.
Bron: ANP

Meer over:

venezuela, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.