50

Verbouwing Huis ten Bosch valt 25 miljoen duurder uit

Renovatie van de toekomstige woning van het koningspaar was begroot op 35 miljoen, maar blijkt 60 miljoen te gaan kosten

De verbouwing van het voormalige woonpaleis van koningin Beatrix – vanaf 2018 huis van koning Willem-Alexander en zijn gezin – kost Nederland een lieve duit. De renovatie die oorspronkelijk was begroot op 35 miljoen euro, blijkt bijna 60 miljoen te gaan kosten.
Dat meldt RTL Nieuws.

De Tweede Kamer vond 35 miljoen vorig jaar al veel te gortig, maar gaf premier Rutte uiteindelijk toch toestemming voor de verbouwing. Dat het uiteindelijke bedrag de 60 miljoen nadert zou komen doordat het kabinet de verbouwing wil uitbreiden naar andere delen van het paleis. De Kamer weet echter nog van niets.

Verantwoordelijke minister Stef Blok  van Wonen en Rijksdienst wil dinsdag nog niet reageren, omdat formeel nog geen besluit is genomen. Daar zou binnen enkele weken verandering in moeten komen. 

De verbouwing, die onder meer de vernieuwing van technische installaties, het verwijderen van asbest en het renoveren van de woonvleugel behelst, is al maanden bezig. Het Haagse paleis zou er tijdens de regeerperiode van koningin Beatrix flink op achteruit zijn gegaan en er zou veel achterstallig onderhoud gepleegd dienen te worden.

Cc-foto: Detail van paleis Huis ten Bosch in Madurodam, Henk-Jan van der Klis

Geef een reactie

Laatste reacties (50)