Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verburg en Balkenende door stof om glossy

  •  
11-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
gerdamagazine.jpg

Demissionair minister-president erkent: Het is wel erg veel Gerda. [Video] Thieme (PvdD) dient motie van treurnis in. Brede steun in Kamer

Niet de bedoeling en niet voor herhaling vastbaar, zo noemde demissionair Gerda Verburg het glossy magazine Gerda donderdag in de Tweede Kamer. Demissionair premier Balkenende, die ook door de Kamer ter verantwoording was geroepen, sloot zich hier volmondig bij aan. ‘Het is wel erg veel Gerda’, aldus de minister-president.
Door redactie Joop
De Gerda werd deze week uitgebracht ter ere van het 75-jarig bestaan van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De bedoeling zou zijn geweest om de aandacht te vestigen op het beleid van minister Verburg. Maar veel partijen in de Tweede Kamer vinden dat het blad veel te veel over de vrouw Verburg gaat. Een deel van Kamer vindt ook dat de kosten, 400 duizend euro, voor rekening moeten komen van het CDA, omdat het toch vooral CDA-propaganda zou bevatten.
Verburg zei dat het niet haar bedoeling was om zichzelf zo centraal te plaatsen en geeft toe dat het feit dat het blad haar naam draagt niet gepast is. Balkenende heeft zich hierbij aangesloten. De minister-president zei niet van tevoren geweten te hebben van het magazine.
Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) dient een motie van treurnis in die kan rekenen op steun van een meerderheid van de Kamer.
Lees hier meer
Lees op Joop ook:
Gerda, de schone schijn van LNV
Gerda Verburg krijgt eigen glossy Spoeddebat over glossy CDA-minister

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.