Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vergeet de billen van Kim, dit zijn pas rolmodellen

  •  
19-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
candy.jpg
Amerikaanse magazine 'Candy' viert vijfjarig bestaan met de bekendste transgender modellen
Het bestaat vijf jaar nu en beroemdheden als Lady Gaga, Tilda Swinton, Jared Leto en James Franco hebben er al in gestaan. Het gaat om het Amerikaanse tijdschrift ‘Candy Magazine’. Het is niet zomaar een mooi blad, het is het het eerste tijdschrift dat helemaal gericht is op transgender vrouwen.
Het tijdschrift is vernoemd naar de transseksueel Candy Darling, de legendarische Andy Warhol superster en is gericht op transseksuelen.
De oprichter van het tijdschrift wist het voor elkaar te krijgen om voor het vijfjarig bestaan veertien van de beroemdste transgenders te strikken voor een fotoreportage. We kennen lang niet al deze vrouwen, maar dat ze een rolmodel zijn is zeker. Een van hen is Isis King, de eerste transvrouw die meedeed aan ‘America’s Next Top Model’. Laverne Cox speelde een rol in de serie ‘Orange Is the New Black’ en is de eerste transvrouw die een Emmy-nominatie kreeg en op de cover van Time belandde. Ze laat vaak van zich horen in de discussie over transgender en transgeweld.
Het is de eerste keer dat er zo’n grote groep transvrouwen op de cover va een tijdschrift te zien zijn, vertelde de oprichter van het tijdschrift. Maar volgens velen heeft het blad nu al geschiedenis gemaakt.
Lees hier het interview met de hoofdredacteur of bekijk het filmpje.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.