170

Verhagen baalt van nukkige Wilders

'Wilders moet zich realiseren dat de tijd van makkelijke bezuinigingen over is'

CDA-vicepremier Verhagen is niet tevreden over de samenwerking met de PVV. Hij vindt dat Wilders meer zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Wilders is volgens hem te veel bezig met zijn eigen standpunten. Ook vindt hij dat de PVV vaker moeilijke besluiten van het kabinet moet steunen.

Dat is niet hoe we deze politieke samenwerking vorm hebben gegeven”, stelt hij. “Je moet je de vraag stellen: hoe creatief kun je zelf zijn om een bijdrage te leveren aan het herstel van de Nederlandse economie en het behoud van banen en inkomsten voor de toekomst.

Vorige week zette Wilders zijn hakken in het zand toen het kabinet bekend maakte er over te denken om nog meer te bezuinigen. Uit nieuwe berekeningen van het Centraal Planbureau bleek dat de bezuinigingen die nu zijn gepland nog tekort schieten. Wilders liet daarna gelijk weten nieuwe bezuinigingen alleen te steunen als er vier miljard euro bezuinigd wordt op ontwikkelingshulp.

Verhagen wijst Wilders op de afspraken in het regeerakkoord waarin staat dat als het gat in de schatkist te groot wordt er actie ondernomen moet worden. “Afspraak is afspraak”, aldus Verhagen. Hij vindt dat de PVV-leider zich moet realiseren dat de tijd van makkelijke bezuinigingen over is en hij zich niet kan blijven vasthouden aan zijn heilige huisjes.

Afgelopen weekend zakte de gedoogcoalitie in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond naar 67 zetels. Het laagste punt sinds het aantreden van het kabinet, zo meldde de Volkskrant. Het CDA bereikte met 10 zetels een nieuw heel nieuw dieptepunt.

NU: Verhagen roept Wilders op zijn verantwoordelijkheid te nemen

Volg de politiek op de voet: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (170)