401

Verhagen botst met Wilders over 9/11 protest

Verhagen: 'Speech kan consequenties hebben' … Wilders wijst verantwoordelijkheid af: 'Ik zeg wat ik wil' 

CDA-leider en demissionair minster van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen heeft beoogd coalitiegenoot Geert Wilders gewaarschuwd in New York niet over de schreef te gaan. De PVV-leider wil op 9/11 spreken op een Amerikaanse demonstratie tegen de bouw van een islamitisch ontmoetingscentrum in de buurt van Ground Zero.


Het ANP meldt:

 ‘Als er zaken gezegd worden die haaks staan op mijn opvattingen, dan zal ik daar afstand van nemen in net zulke scherpe bewoordingen als in het verleden.’ Maar de CDA-fractievoorzitter zei er ook van uit te gaan dat ‘ieder zich realiseert dat woorden consequenties kunnen hebben’ en daarbij wees hij op de belangen van Nederland.

 De waarschuwing van Verhagen komt nadat CDA-prominent Hans Hillen zijn zorgen uitte over het aanstaande buitenlandse optreden van de PVV-leider. Wilders, wiens partij wordt gefinancierd door uiterst rechtse Amerikaanse organisaties, prees eerder een vorige week verschenen boek aan waarin wordt gesteld dat president Obama geen echte Amerikaan is.

Update 14:55 In een reactie op de waarschuwing van Verhagen zegt Wilders dat hij zich er niets van aantrekt, meldt de NOS: “Ik zeg wat ik wil.” 

Geef een reactie

Laatste reacties (401)