Laatste update 20:53
67

Gijs van Dam bij Pauw: ‘Jelle Brandt Corstius heeft het over mij’

Update dinsdag 31-10:
Naar aanleiding van de uitzending bij Pauw, heeft Jelle Brandt Corstius een korte verklaring gegeven via Twitter. Brandt Corstius schrijft daar dat de uitzending hem ‘kwaad en verdrietig’ maakte. Hij schrijft dat hij zijn verhaal deed om andere slachtoffers te steunen, maar dat de uitzending van Pauw allesbehalve steunend was. Sinds vorige week is er een aangifte in de maak, laat hij tot slot weten.

Ook de advocaat van Brandt Corstius heeft een verklaring afgegeven:

Maandag 30-10
De man die er door Jelle Brandt Corstius van wordt beschuldigd hem te hebben verkracht als beginnend televisieredacteur, is media-ondernemer Gijs van Dam. Van Dam heeft advocaat Peter Plasman in de arm genomen en verscheen maandagavond aan tafel bij Pauw om zijn verhaal te doen. Volgens Van Dam ging het over een seksuele escapade met wederzijds instemmen en was er van dwang geen sprake.

Van Dam startte zijn carrière bij publieke omroep KRO in 1997 bij De Breakfastclub op Radio 3FM en actualiteitenmagazine Netwerk. In 2001 switchte hij naar commerciële televisie toen hij werd gevraagd om late night talkshow Barend & van Dorp te produceren. Jelle Brandt Corstius was destijds stagiair bij dat programma. Van Dam is sinds 2010 eigenaar en directeur van productiehuis Ten Eleven Entertainment. Daarnaast is hij voorzitter van het bestuur van de stichting de tv-beelden, de organisatie die de verkiezing van Nederlandse televisievakprijzen begeleidt.

De reacties op de uitzending zijn heftig, zo is te lezen op social media:

 

Geef een reactie

Laatste reacties (67)