Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verlamd tienermeisje in bed aangevallen door ratten

  •  
09-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
239 keer bekeken
  •  
12832943475_471aac630d_k

© cc-foto: Tom Jutte https://flic.kr/p/ky1c18

Het is een gebeurtenis die regelrecht uit een horrorfilm lijkt te komen maar toch echt plaatsvond. In de Franse stad Roubaix, net over de Belgische grens, is een meervoudig gehandicapt meisje van 14 in haar slaap aangevallen door ratten. Omdat ze verlamd is kon ze niet uit bed ontsnappen. Het meisje slaagde er niet in haar ouders te wekken en haar vader trof haar later badend in het bloed aan. De man dacht aanvankelijk dat er een inbraak had plaatsgevonden. Na onderzoek bleek ze 225 verwondingen te hebben opgelopen. Medici hebben vastgesteld dat de wonden veroorzaakt zijn door rattenbeten. De ratten aten onder meer aan haar oren en vingertoppen. Door de handicap van het meisje reageert ze minder op pijn, vertelt de vader.
Het voorval vond vorig weekend plaats maar komt nu pas naar buiten. De vader van het meisje verklaart dat hij eerder bij de gemeente heeft geklaagd over vuilnisbakken nabij het huis die ratten aantrokken maar dat er geen actie werd ondernomen.  Er komt een onderzoek of de huisvesting voldoet aan de eisen van menselijke waardigheid. Het gezin is elders ondergebracht, het tienermeisje krijgt vaccins toegediend maar een deel van haar verwondingen zal blijvend letsel opleveren.
cc-foto: Tom Jutte
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.