69

Verontwaardigden protesteren tegen kabinet

OV-staking draait uit op landelijk protest tegen kabinet Rutte

De stakers van openbaar vervoersbedrijven in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag zijn zondag niet de enigen die demonstreren. De dag staat vooral in het teken van een manifestatie tegen kabinet Rutte die draconische bezuinigingen wil doorvoeren. Hete Herfst had vooraf iedereen opgeroepen om naar De Dam te komen voor de Dag van de Verontwaardiging.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook
De lijst van departementen waar Rutte I flink heeft huisgehouden is lang. Er wordt flink bezuinigd op kunst, zorg en welzijn, milieu, het openbaar vervoer, pensioen, gehandicapte zorg, uitkeringsgerechtigden, huurders, werknemers en studenten. En last but not least. Met de PVV als gedoogpartner moeten migranten en vluchtelingen als Mauro het ook flink ontgelden. Hete Herfst wil de rekening van de crisis terugsturen naar de aanstichters:

Bankiers, speculanten en grote ondernemers hebben zich de afgelopen jaren enorm verrijkt. Niet langer mag de onbegrensde zucht naar winst alles wat mooi en weerloos is vernietigen en onze democratie uithollen.

Actievoerders van Milieudefensie verkleedden zich vandaag als premier Rutte en minister Schultz van Haegen (Verkeer en Waterstaat) die de bezuinigingen in het openbaar vervoer doorvoert. De actievoerders zaagden vandaag een bus doormidden waarna nog maar iets meer dan de helft van het voertuig overbleef. Daarmee willen ze laten zien hoe heftig de bezuiniging is. Uit onderzoek blijkt dat in Amsterdam en Den Haag ruim 40 procent van de buslijnen zal verdwijnen, schrijft het Parool.

Volg de situatie op de Dam via de livestream.

Lees meer op Joop over De Dag van de Verontwaardiging: Manifestatie tegen ‘hooliganisme’ van kabinet Rutte

Geef een reactie

Laatste reacties (69)