14

Verpakkingsindustrie liegt over recycling

Betrouwbaar beeld van plasticrecycling onmogelijk te schetsen

De verpakkingsindustrie levert onjuiste cijfers over het hergebruik van kunststofafval. Dat meldt Trouw woensdag. Volgens de inspectie van het ministerie van VROM is het onmogelijk op basis van deze branchegegevens een betrouwbaar beeld van plasticrecycling te schetsen.

Dit staat in het rapport Recycling kunststofverpakkingen dat staatssecretaris Atsma naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Tot nu toe waren er geen onafhankelijke cijfers over het hergebruik van kunststof, zo schrijft Trouw.

De verpakkingsfabrikanten, vertegenwoordigd in de organisatie Nedvang, zijn zelf verantwoordelijk voor de controle op hun werk. Zij leveren de hergebruikcijfers aan het ministerie van milieu. Nedvang heeft eerder verbolgen gereageerd op vragen over de betrouwbaarheid van de hergebruikcijfers, omdat kritiek het enthousiasme van het publiek voor gescheiden inzameling kan remmen.

Een woordvoerder van Nedvang erkende gisteren de fouten in de berekeningen en stelde “alles wat de inspectie zegt zeer serieus te nemen”.

Lees meer bij Trouw: Onjuiste cijfers hergebruik kunststofafval

Foto-cc: Kfisto

Geef een reactie

Laatste reacties (14)