6

Verpletterende beelden van de verwoestingen op de Filipijnen

Cameraman NOS brengt ramp in beeld met drone

NOS-cameraman Eric Feijten maakte bij de zwaar getroffen, om niet te zeggen weggevaagde, stad Tacloban op de Filipijnen deze beelden. Zijn camera vloog met een drone over de immense verwoestingen. De NOS plaatste de geluidloze opname, die deels werd gebruikt in een reportage, online.


Ondertussen meldt de Volkskrant dat de hulp aan het getroffen gebied gehinderd wordt door tal van factoren:

Vrachtwagens strandden voor veerponten, op wegen vol puin en door brandstoftekorten. Desalniettemin komt de hulp volgens hulporganisaties langzaam maar zeker op gang in het land waar nog altijd niets is vernomen van 12 Nederlanders, sinds tyfoon Haiyan passeerde. Gisteravond kwam een militair vliegtuig met 29 ton hulpgoederen van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) aan in Cebu City. Vanaf daar moesten de spullen naar het getroffen eiland Leyte worden gebracht, maar dat lukt voorlopig niet.

De correspondent van de Volkskrant, Michel Maas, doet in een indringende reportage verslag van de rampspoed:

Yolanda heeft het hele eiland verkreukeld, maar zij heeft de meeste woede uitgeleefd op Tacloban, zestig kilometer verderop. Bij een onbruikbare bushalte heeft iemand een lijk neergelegd. Het lichaam is slordig verpakt in een aantal dekens. Een vrouw, aan het formaat van de voet te zien die uit de dekens tevoorschijn kijkt. Boven het lijk, op het dak van de bushalte, staat I love Tacloban, maar hier is geen plaats voor cynisme of humor. Je kunt alleen maar vloeken. Zo achtergelaten te worden, zelfs al ben je dood… Het zou niet moeten mogen. En nou gaat het nog regenen ook. Je zou haar een paraplu willen geven, maar je weet dat dat een onzinnige gedachte is.

Lees zijn hele relaas

Geef een reactie

Laatste reacties (6)