Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verplicht de buren checken na maandelijkse sirenetest

  •  
02-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
raam_300.jpg
ChristenUnie wil maatregel tegen gebrek aan sociaal contact 
In Groningen wil de ChristenUnie dat burgers verplicht worden om maandelijks, na het klinken van het testalarm op de eerste maandag, een praatje te maken met de buren. Zo moet voorkomen worden dat mensen in een sociaal isolement belanden. Directe aanleiding is de ontdekking dat een man in Groningen drie jaar lang onopgemerkt dood in huis lag.
De lokale fractievoorzitter van de ChristenUnie verklaart tegenover RTV Noord dat er maatregelen genomen moeten worden tegen het langs elkaar heen leven:
4480171496_62f0ac2cd7_z
Jongman wil proberen iets te doen en komt daarom met het idee om het testalarm te gebruiken als geheugensteuntje voor contact met de buren. ‘Ik weet ook niet hoe we dat moeten regelen. Of ik Arie Slob in de Tweede Kamer moet bellen of dat het hier in de stad geregeld moet worden. Maar ik vind dat we meer naar elkaar moeten omkijken.’ 
Jongman zegt zich te realiseren dat de plicht moeilijk opgelegd kan worden. Het is haar vooral te doen om er voor te zorgen dat het probleem wordt aangepakt.
RTEmagicC_jong_300.jpg
Het Rode Kruis organiseert telefooncirkels om totale vereenzaming en in de vergetelheid raken te bestrijden. Vrijwilligers kunnen zich daarvoor aanmelden. Deelnemers hebben iedere dag even contact met elkaar.
cc-foto: Nelleke Poorthuis

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.