Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verslaggever undercover als vluchteling ontdekt schokkende praktijken

  •  
23-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
danny.png
Danny Ghosen (EO) toont in reportage erbarmelijke omstandigen van migranten in Oost-Europa
Verslaggever Danny Ghosen doet zich in 3Onderzoekt voor als vluchteling. Hij reist naar de grens van Kroatië en Servië om zelf te ondervinden hoe de migranten behandeld worden. De hele documentaire wordt in oktober uitgezonden maar er is nu al een fragment online beschikbaar.
In bovenstaand filmpje laat Ghosen zich als vluchteling registreren door de Kroatische politie. Hij komt vervolgens in een kamp terecht waar hij contact maakt met ‘andere’ vluchtelingen die hem vertellen dat ze in ‘de gevangenis’ zitten. Ze zouden te horen gekregen hebben na één dag te kunnen vertrekken maar uiteindelijk verblijven ze 7 tot 9 dagen in het kamp met weinig voedsel of andere levensmiddelen.
Ook zegt de verslaggever dat het terrein zo vol is dat mensen op elkaar moeten slapen. Europarlementarier Judith Sargentini (GroenLinks ) reageert geschokt:
(…) EU-leiders in Brussel moeten dit soort taferelen veroordelen en andere oplossingen bedenken voor de kampen in Europa. De situatie is inhumaan en we zouden ons moeten schamen. Als Kroatië niet om kan gaan met het aantal vluchtelingen dat binnenkomt moeten zij om hulp vragen in plaats van de misere te verbergen. Dat is Europese solidariteit.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.