17

Verslavingszorg zet zich schrap voor social media-junkies

'Veel verslaafden onderkennen pas na jaren dat ze een verslaving hebben'

Over een paar jaar zullen steeds meer social media verslaafden op de stoep staan bij de verslavingszorg. Spoor 6, een instelling voor verslavingszorg, het Jellinek en Tactus waarschuwen daarvoor in Metro.

De verslavingsexperts schatten in dat de klap pas over een paar jaar komt. Veel verslaafden erkennen pas na jaren hun verslaving en melden zich dan pas bij een instelling.

Verslaafden beseffen in eerste instantie niet dat ze een probleem hebben. De echte hausse kan nog komen”, zegt een woordvoerder van Spoor6 in Metro. “Net als bij andere verslavingen kunnen social media worden gebruikt om je te onttrekken aan de realiteit, vluchtgedrag. We behandelen alle verslavingen hetzelfde. Zowel bij gokken, alcohol of drugs willen mensen zichzelf verdoven.

Jellinek:

Internetten kan een enorm deel van je tijd in beslag nemen. We moeten het in de gaten houden.”

Tactus:

Verslaving loopt achter het fenomeen zelf aan. Dat zie je ook bij game-verslaafden. De eersten druppelen hiervan ook langzaam binnen.

Metronieuws: Social media-junk op komst

cc-foto: Mayu P

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)