5

‘Vertrouwenscrisis’ tussen personeel en directie KRO-NCRV

'Spanningen bij KRO-NCRV lopen verder op'

Bij fusieomroep KRO-NCRV speelt ‘een aanhoudende vertrouwenscrisis’ tussen personeel en directie. En daarbij ligt vooral mediadirecteur, Taco Rijssemus, onder vuur. Zijn positie ligt intern zwaar onder druk, meldt de Volkskrant maandag.

Rijssemus die sinds 2008 in de KRO-directie zit wordt gebrek aan leiderschap verweten. Een medewerker die anoniem wil blijven zegt in de Volkskrant:

“Bij veel mensen hebben zijn tekort aan visie en zijn slechte communicatie kwaad bloed gezet.” 

‘Optelsom van ellende’
Maar dit is niet de enige aanleiding voor de ontstane vertrouwenscrisis. In mei ontstond ophef nadat 143 medewerkers van de KRO-NCRV een petitie naar de raad van toezicht stuurden, waarin ze eisten dat een salarisverhoging van Rijssemus en zakelijk directeur Yvonne de Haan ongedaan werd gemaakt. ’De medewerkers achtten de salarisverhogingen niet passend bij de KRO-NCRV’ schrijft de Volkskrant.

Gedacht werd dat Rijssemus, na de ontstane ophef, de salarisverhoging ongedaan zou maken maar dit was niet het geval. Tel hierbij op de onduidelijkheid rondom de reorganisatie waarbij 18 van de 53 journalistieke arbeidsplaatsen verdwenen, de schnabbel-kwestie van Fons de Poel en de vertrouwenscrisis lijkt compleet.

In een reactie aan de Volkskrant laat Rijssemus weten niet te willen reageren op de mogelijke vertrouwenscrisis, omdat de bronnen ‘oude en ook incorrecte verhalen verspreiden’.

Volkskrant.nl: Positie mediadirecteur KRO-NCRV intern onder druk

Geef een reactie

Laatste reacties (5)