Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verzekeraar eist foto's genitaliën bij schaamlipcorrectie

  •  
29-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
391 keer bekeken
  •  
tummy_300.jpg
Arts bepaalt niet meer of een labiumreductie wordt vergoed 
Wie een schaamlipcorrectie vergoed wil krijgen, moet meer van zichzelf prijsgeven. Zorgverzekeraars eisen ondersteunend beeldmateriaal bij het verslag van de arts. De procedure tot vergoeding wordt alleen in gang gezet als de arts de maten van de schaamlippen met bijgeleverde foto’s opstuurt.
Een schaamlipcorrectie oftewel in vaktermen een labiumreductie wordt door artsen pas uitgevoerd als uitvoerig met de patiënt is gesproken. Toch stelt de verzekeraar nu aanvullende eisen zoals een overzichtsfoto en een detailfoto.
Artsennet.nl schrijft argwanend over de ingevoerde maatregel: 
“Hier gebeuren een aantal opmerkelijke dingen. Het besluit tot vergoeding van de labiumreductie wordt met deze procedure genomen door de ziektekostenverzekeraar, die daartoe niet is opgeleid en de patiënt niet heeft ontmoet. Ook wordt de patiënte gereduceerd tot een object met een bepaalde lengte, breedte, kleur en aspect.
Als patiënten hun behandeling vergoed willen krijgen moeten ze straks over hun gêne heenstappen en zich ook nog eens laten fotograferen voor de verzekeraar. Artsennet vindt het vreemd dat ‘een behandelend dokter’ zich moet laten lenen voor een financieel belanghebbende. 
De site schrijft dat het ‘volstrekt onduidelijk’ is wat de toegevoegde waarde van de foto’s is. Ook is niet duidelijk wat de handelwijze is als de patiënt zich niet wil laten fotograferen. 
cc-foto: Lo&
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.