2

‘Verzekeraars vergoeden te weinig’

Verzekerden worden dom gehouden: 'Kosten voor het inschakelen van eigen claimdeskundige kunnen verhaald worden op verzekeringsmaatschappij'

Verzekeraars zouden vaak minder vergoeden dan waar de verzekerde recht op heeft. Dat meldt het AD. De maatschappijen verzuimen volgens verzekeraarklachten.nl te melden dat wie schade heeft opgelopen kosteloos de hulp van een eigen claimdeskundige kan inroepen. Hierdoor hoeven de maatschappijen vaak minder geld uit te keren dan waar de verzekerden recht op hebben.

Volgens verzekeraarklachten.nl moeten verzekeringsmaatschappijen op grond van het gelijkwaardigheidsbeginsel de kosten van een expert voor hun verzekerden altijd vergoeden.

“Maatschappijen beschikken over een arsenaal aan experts en onderzoekswapens, de klant niet. In feite is het bij de schadebehandeling David tegen Goliath”, aldus Anton Rietveld van verzekeraarklachten.nl.

Rietveld:

Op grond van het gelijkwaardigheidsbeginsel mogen verzekerden daarom de kosten van een expert declareren bij hun verzekeraar. Verzekeraars hebben altijd volgehouden dat als hun verzekerde een deskundige wil hebben, zij dat zelf moeten betalen. In praktijk laat 95 procent het er dan al bij zitten.

Verzekeraarklachten.nl meent hiermee een hiaat in de wet te hebben gevonden, maar niet alle verzekeringsadvocaten gaan hierin mee. Zo zegt mr Jasper Backx, een advocaat die gedupeerde verzekerden veelvuldig bijstaat, in het AD: “Ik vraag me af of deze stelling gezien de wet en jurisprudentie juist is.”

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

AD: ‘Verzekeraars vergoeden te weinig bij schade’

cc-foto: Maarten

Geef een reactie

Laatste reacties (2)