94

Verzet tegen kabinet met Wilders ontluikt

Mei Li Vos: ‘Kom achter die laptops vandaan!’

De vorming van een kabinet waarmee Geert Wilders macht over Nederland krijgt lijkt nog slechts een kwestie van dagen. Tegenstanders weten na maanden nog steeds niet wat ze er precies tegen moeten doen.

De Volkskrant inventariseert de eerste prille pogingen om een protestbeweging op gang te brengen. Dat blijkt niet eenvoudig omdat eigenlijk niemand een idee heeft wat er zou moeten gebeuren. Op Facebook verschijnt een oproep om in zwarte rouwkleding te gaan demonstreren op het BInnehof op de dag dat het kabinet wordt geïnstalleerd.

Tijdens de Joop Teach In stelde Mei Li Vos voor vooral geen nieuwe actiegroepen te gaan voeren, de bestaande organisaties zijn goed genoeg om zich te verweren tegen doorgeschoten en schadelijke maatregelen van het komende kabinet. Ze moeten echter wel wakker geschud worden.

De Volkskrant:

Het pamflet Tien Over Rood van NieuwLinks is volgens Vos een inspirerende leidraad: ‘Word allemaal lid van een bestaande linkse club en grijp er de macht. Al die groepjes die zich nu roeren: veel effect zullen ze niet hebben.’

Geef een reactie

Laatste reacties (94)