Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vicepremier Asscher of vicepremier Samsom?

  •  
04-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
degids_300_04.jpg
Peter Kee & Francisco van Jole over de onzichtbaarheid van 'verlosser' Asscher, de perikelen rond De Roy van Zuydewijn en de verdwenen tap van Teeven 
Minister Asscher (PvdA) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werd zaterdag uitgefloten op een protestmanifestatie in de Jaarbeurs. Hoe doet de als wonderboy binnengehaalde Amsterdamse politicus het eigenlijk in Den Haag. Peter Kee, parlementair redacteur bij P&W, en Francisco van Jole, eindredacteur van Joop.nl, bespreken de Haagse zaken bij De Gids FM op Radio 1.
Volgens Kee doet Asscher het goed als minister, volgens Van Jole draagt hij geen visie uit in de schaarse mediaoptredens die hij geeft. Een verklaring daarvoor is dat hij nauwelijks als vice-premier lijkt te opereren, die rol is overgenomen door Samsom.
Kee neemt het op voor De Roy van Zuydewijn die jarenlang is lastig gevallen door veiligheidsdiensten. Van Jole over de verdwenen tap van Teeven: “Als het echt een stroomstoring was dan zou ik staatssecretaris Teeven aanraden een Oudejaarslot te kopen want dan heeft hij wel heel erg veel geluk.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.