22

[video] Inmiddels 73 doden bij voetbalwedstrijd Egypte

Voetbalveld verandert in slagveld... Politie afwezig, zoals vaak sinds revolutie... Competitie stilgelegd...

Zeker 73 personen zijn woensdag in de Egyptische havenstad Port Said om het leven gekomen tijdens ongeregeldheden na een voetbalwedstrijd. Honderden anderen raakten gewond en er werd brand gesticht in het stadion. Dat meldde de Egyptische staatstelevisie. Oorzaak is onder andere de afwezigheid van politie, zoals vaak sinds de revolutie.

Aanhangers van de topclub Al-Ahly zouden in het stadion in gevecht zijn geraakt met supporters van thuisclub Al-Masri. Op televisie was te zien hoe de fans van Al-Masri jacht maakten op hun rivalen uit de hoofdstad Caïro.
Competitie stilgelegd
De Egyptische voetbalbond heeft de belangrijkste competitie van het land, de Premier League, tot nader order stilgelegd in verband met het dodelijke geweld van woensdagavond. Dat meldde de bond aan de staatstelevisie in Egypte.
Politie afwezig
Al Jazeera meldt dat de supporters van beide teams een lange historie van geweld jegens kennen. Verder meldt Al Jazeera op haar website dat er na de revolutie veel voetbalgeweld plaatsvindt, mede door de afwezigheid van politie.

De Pers: 73 doden bij voetbalwedstrijd

Geef een reactie

Laatste reacties (22)