Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Video: 'Koopkracht aan de onderkant nu slechter dan in 1980'

  •  
19-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
Screenshot_MarcelvanDam300.JPG

'Nederland geeft minder uit aan sociale zaken, maar de economie is hier niet beter dan in Zweden of Noorwegen. Wel hebben we veel meer sociale problemen'

Marcel van Dam besprak donderdag in Pauw en Witteman zijn boek ‘Niemandsland, biografie van een ideaal’. Hierin beschrijft hij hoe een grote groep mensen in Nederland niet kan voldoen aan de eisen die de moderne samenleving stelt. Ze hadden de vaardigheden niet of groeiden op in een omgeving waarin ze zich niet konden ontwikkelen. Het sociale beleid van opeenvolgende kabinetten, waaraan ook Van Dam’s oude partij, de PvdA, deelnam, heeft er voor gezorgd dat deze mensen ook financieel mijlen ver van de rest van de samenleving afstaan.
Over dit thema hebben Marcel van Dam en Hans Heijnen de film De Onrendabelen gemaakt die op vrijdag 20 november wordt uitgezonden op Nederland 2 om 20.10 uur. Klik hier voor de programmawebsite.
Het boek Niemands land van Marcel van Dam verschijnt op donderdag 19 november bij uitgeverij de Bezige Bij.
Lees ook het opiniestuk dat Marcel van Dam op Joop schreef over het onderwerp.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.