63

Video: Polak maakt haar vertrek in Nova bekend

Nova-presentatrice sneert over 'opheffing functie'

Clairy Polak wordt geen presentatrice van het nieuwe actualiteitenprogramma Nieuwsuur dat in de plaats komt van Nova. Al langer ging het gerucht dat de veelgeprezen Polak plaats moet maken maar nu maakte ze daar zelf live een grap over.


In Nova was burgemeester Aboutaleb te zien die reageerde op het vertrek van korpschef Meijboom en eindigde met de woorden dat nu eenmaal alle functies op een gegeven moment door iemand anders vervuld worden.

Terug in de studio sneerde Polak: ‘aan alle functies komt een einde en daar kan ik van meepraten’. Ze lachtte terwijl ze het zei maar het is voor het eerst dat bevestigd wordt dat Polak het nieuw actualiteitenprogramma Nieuwsuur, dat in de plaats komt van Nova, niet zal presenteren.

Eind januari baarde Jan de Jong mediadirecteur van de NOS in de Volkskrant opzien met zijn uitspraak dat Polak geen presentator bij Nieuwsuur kan worden. Nova-hoofdredacteur Carel Kuyl wilde dat toen niet bevestigen. De kritische Polak werd eerder door de PVV aangewezen als degene die zeker moest verdwijnen bij een door de partij door te voeren zuivering van de publieke omroep.

Zie ook op Joop cartoonist Adriaan Soeterbroek: Nova neusdood gemaakt

Eenvandaag: De PVV over het afhakken van de linkse neus van Clairy Polak

Geef een reactie

Laatste reacties (63)