40

[Video] Rouvoet weigert homo’s in portefeuille

'ChristenUnie-minister wil homo-emancipatie niet' ... Update 13:07: oud-minister Plasterk bezorgd over homobeleid

Minister André Rouvoet (Jeugd & Gezin) neemt de taken van oud-minister Plasterk (OCW) over, maar zal naar verluidt porttefeuille homo-emancipatie weigeren. Zijn partij, de ChristenUnie, is rabiaat tegen homoseksualiteit.


De politicus van de ChristenUnie heeft voorgesteld dat dit deel van zijn portefeuille zal worden overgeheveld naar staatssecretaris Van Bijsterveldt, zo meldt de Gay Krant. Rouvoet, die van de redactie van de Gay Krant al een uitnodiging had ontvangen om in een interview zijn visie op de homo-emancipatie toe te lichten, liet gisteren aan politieke vrienden weten dat hij zijn handen niet aan homo-emancipatie wil branden, vooral omdat deze kwestie binnen zijn eigen partij gevoelig ligt.

In tv-programma Pauw & Witteman meldde politiek verslaggever Frits Wester dat Rouvoet woensdagmorgen overlegt met Van Bijsterveldt over de overdracht van de portefeuille Homo-emancipatie. Volgens Wester zal Rouvoet dat doen onder het mom dat hij het te druk heeft om zich over de homo’s te buigen.

In het radioprogramma Dit is de dag vertelde oud-minister Ronald Plasterk dat hij ‘hoogst verbaasd’ is dat Rouvoet niet de portefeuille hom-emancipatie overneemt. Hij maakt zich zorgen over het homobeleid:

Het kabinetsbeleid was dat we groot voorstander waren van homo-emancipatie. Ik mag hopen dat dat niet verandert nu het kabinet demissionair is.

Geef een reactie

Laatste reacties (40)