Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Video] Slachtoffer van kerkelijk misbruik belt met dader

  •  
09-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
rkkmisbruik_300.jpg
Nova registreert confrontatie ... Kerk start grootschalig onderzoek naar ontucht
Er komt een onafhankelijk onderzoek naar misbruik binnen katholieke instellingen. Dat heeft de Nederlandse Bisschoppenconferentie bekendgemaakt. Het onderzoek staat onder leiding van Wim Deetman, voormalig minister en oud-burgemeester van Den Haag.
Ook hebben de bisschoppen vandaag in een verklaring hun excuses aangeboden aan de slachtoffers van misbruik binnen katholieke internaten. Bisschop Gerard de Korte op een persbijeenkomst in Zeist:
We zijn diep geraakt door de aangrijpende verhalen over seksueel misbruik. Het is een donkere bladzijde in de geschiedenis van de katholieke kerk.
In Nova was dinsdag een reportage te zien waarin een slachtoffer belt met de Rooms-katholieke geestelijke die hem veertig jaar geleden heeft misbruikt. De man is door de recente onthullingen op zoek gegaan naar de gegevens van de dader en wil nu eindelijk een punt zetten aan het incident dat zijn leven heeft verwoest.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.