28

[Video] Van der Laan: ‘PvdA en CDA kunnen weer samen regeren’

Voormalig PvdA-minister wil in versnipperd politiek landschap CDA niet uitsluiten

Voormalig PvdA-minister Eberhard van der Laan sluit niet uit dat zijn partij en het CDA na de komende Kamerverkiezingen toch weer samen in een kabinet gaan zitten. Van der Laan zei dat zondag bij het tv-programma Buitenhof.


“Ik sluit totaal niet uit dat PvdA en CDA weer met elkaar moeten samenwerken en dat ook goed kunnen”, aldus Van der Laan. De botsing tussen Balkenende en Bos betekent volgens hem niet dat het nodig is dat zij moeten terugtreden.

Dit is geen probleem van de leiders. De dingen zijn gelopen zoals ze gelopen zijn. Er is een tragiek geweest dat beide partijen elkaar niet op het schild wilden tillen, maar elkaar in feite kleiner hebben gemaakt. In de politiek zou je die angst moeten kwijtraken. Dan hebben de burgers niet het gevoel dat dit twee ruziemakende autohandelaren zijn, maar er wordt gewerkt aan onze problemen. En ik heb nog wat te kiezen, want ze geven hun mening niet totaal prijs.

Van der Laan constateert dat het politieke landschap versnipperd is. Tegelijk zegt hij dat er ‘grote dingen moeten gebeuren’, onder meer op het gebied van het bestrijden van de werkloosheid. Als het gaat over samenwerken, vindt de oud-minister dat mensen hierom ‘over hun eigen schaduw moeten heen springen’.

De partijleiders Balkenende en Bos hebben direct na de val van het kabinet beide gezegd dat onderlinge samenwerking even heel ver weg is. Compleet uitsluiten deden ze elkaar echter niet.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)