Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Video van een vrouw in een rokje leidt tot onrust en arrestatie in Saoedi-Arabië

  •  
18-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
573 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-07-18 om 08.58.01
Een video van een jonge vrouw zorgt voor veel ophef in Saoedi-Arabië. In een korte rok en topje liet de vrouw zichzelf filmen in een van de meest conservatieve provincies van het land. De video werd dit weekend op snapchat geplaatst.
Volgens Saoedische media vragen lokale autoriteiten om een onderzoek. Per brief hebben zij de gouverneur en de politie gevraagd om actie te ondernemen tegen degene die de video heeft gemaakt. De religieuze politie in het land liet in een statement op Twitter te weten de video te onderzoeken. Op social media wordt opgeroepen de nog onbekende vrouw te arresteren.
Op de video is de vrouw te zien in een rok boven de knie en met een topje dat haar buik onthult. Ook is ze ongesluierd. Dit gaan in tegen de conservatief Islamitische ideeën in Saoedi-Arabie van hoe een vrouw zich zou moeten kleden. In het land zijn vrouwen wettelijk verplicht om zichzelf in het openbaar te bedekken met een abaya, een wijdvallende mantel. Ook zijn ze traditioneel verplicht om hun hoofd te bedekken met een hajib of andere hoofddoek.
Ondanks dat er op social media veel kritiek is op de kledingstijl van de vrouw, is er ook steun. Sommige mensen vinden het dapper van de vrouw om zich op deze manier te kleden. Zij verwijzen daarbij ook naar de kledingstijl van Melania Trump en Ivnka Trump toen zij eerder dit jaar het land bezochten.
Update 18.00 uur:
De Saoedische staatsomroep laat weten dat de vrouw in kwestie is gearresteerd.
شرطة #الرياض تضبط امرأة ظهرت بلباس غير محتشم في #أشيقر وتحيلها لـ #النيابة_العامة. #الإخبارية #مطلوب_محاكمة_مودل_خلود— قناة الإخبارية (@alekhbariyatv) 18 juli 2017
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.