13

Vier jaar cel geëist tegen Hooijmaijers

Oud-gedeputeerde (VVD) nam geld aan van bedrijven in ruil voor voordeeltje bij Noord-Hollandse projecten, zegt het OM

Het Openbaar Ministerie eist maandag 4 jaar cel tegen oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD). Dat meldt de RTV Noord-Holland. Volgens justitie heeft Hooijmaijers van meerdere bedrijven geld aangenomen om ze te voor te trekken bij projecten van de provincie Noord-Holland.


Hooijmaijers nam 300.000 euro van zo’n tien bedrijven aan en had nog eens 1,3 miljoen euro aan beloften uitstaan die uiteindelijk niet zijn betaald, aldus het OM. Als het geld eenmaal binnen was, stelde een bevriende makelaar of het bedrijf van zijn vrouw een factuur op voor zogenaamd verleende diensten aan die bedrijven. Tegen Hooijmaijers’ vrouw werd ook 3 maanden voorwaardelijk, 25.000 euro boete en 240 uur werkstraf geëist, zo meldt RTV Noord-Holland.

Hooijmaijers zelf heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Hij stelt dat hij inderdaad werkzaamheden heeft verricht voor de bedrijven, maar alleen als ze niets met de provincie Noord-Holland te maken hadden. Ook voor het versturen van facturen via een bevriende makelaar heeft de oud-gedeputeerde uitleg gegeven. “Ook al was er niks illegaals aan mijn advieswerkzaamheden. Via deze weg wilde ik de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen”.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)