Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Virusontkenner Engel moet schadevergoeding betalen aan Marc Van Ranst

  •  
09-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
344 keer bekeken
  •  
MECHELEN JUSTICE COURT TRIAL OF ENGEL VS VAN RANST

© Marc Van Ranst pictured during a session of the trial of Dutch Willem Engel of viruswaarheid.nl against Belgian virologist Marc Van Ranst, Wednesday 28 July 2021. BELGA PHOTO JONAS ROOSENS **

Willem Engel moet een schadevergoeding van 4.000 euro betalen aan de Belgische viroloog Marc van Ranst. Dat heeft de correctionele rechtbank in Mechelen bepaald. Engel had Van Ranst aangeklaagd omdat de Vlaming hem tijdens een tv-interview ‘virusontkenner’ had genoemd. De rechter had echter geen enkel begrip voor de viruswaanzinnige, corona-ontkennende sekteleider en verweet hem een ‘tergend en roekeloos geding’.
Het was de zoveelste keer dat Engel door de rechtbank op zijn vingers werd getikt. Eerder al werd Van Ranst vrijgesproken voor laster, maar dat weerhield Engel er niet van direct opnieuw een rechtszaak aan te spannen tegen de viroloog. Van Ranst zei daarover:
"Hij maakt misbruik van mijn tijd, maar ook van de rechtbanken met deze procedures. Hierdoor komt mijn geloofwaardigheid als academicus in het gedrang. En net daar zijn meneer Engel en zijn aanhangers op uit. Niet op het winnen van een rechtszaak. "
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.