Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Viruswaanzinnige jurist wraakt rechter direct aan begin proces om avondklok

  •  
16-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
179 keer bekeken
  •  
De complotdenkers van Viruswaarheid hebben het hof in Den Haag gewraakt, direct na aanvang van de zitten over het wel of niet in stand houden van de avondklok. Daarop werd de zitting direct geschorst. Het is niet duidelijk wat de gevolgen van de wraking zijn.
Gedurende de zitting vroeg jurist Jeroen Pols, twee stoelen verwijderd van Viruswaarheid-kopman Willem Engel, of hij mocht reageren op de uitspraken van de rechter. Die liet daarop weten dat hij dat niet mocht, maar dat alleen de advocaat bevoegd was het woord te nemen.
Ook Willem Engel zelf die de rechter beschuldigde van ‘politieke inmenging’ werd gesommeerd zijn mond te houden. Omdat Pols weigerde te stoppen met praten en de rechter dreigde hem de rechtszaal uit te laten zetten, besloot hij het hof te wraken.
Update 19.00 uur: De wrakingskamer van het gerechtshof in Den Haag heeft het wrakingsverzoek afgewezen, dat meldt de NOS. De complotdenkers hadden vier punten ingediend waaruit ‘de vooringenomenheid van de raadsheren’ moest blijken. Die zijn allen afgewezen.
De politiekorpsen Rotterdam, Den Haag en Amsterdam hebben het volgens Willem Engel nodig gevonden de Viruswaarheid-leider te feliciteren met de uitspraak eerder vandaag dat de avondklok ongeldig is. Dat liet Engel zelf weten, en is daarna door de politie Rotterdam bevestigd. Volgens het Rotterdamse korps was het een ‘neutrale felicitatie, puur vanuit de verbinding’.
Na een storm van verontwaardiging op sociale media over de felicitaties van de politie aan viruswaanzinnige Willem Engel, heeft de Politie Nederland in een verklaring laten weten felicitaties toch niet op zijn plaats te vinden:
Eerder op de avond liet voorzitter van politiebond ACP Gerrit van de Kamp nog weten helemaal geen probleem te hebben met de felicitaties:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.