25

Vlaams parlementslid wil Michelle Martin laten vermoorden

Ex-echtgenote van Dutroux is inmiddels gearriveerd in het klooster


De Vlaamse politicus Jurgen Verstrepen roept via Twitter huurmoordenaars op om Michelle Martin neer te leggen. Het parlementslid twitterde vanavond: ‘Niet zeveren. Als we samen leggen (public funding) dan kunnen we toch een Albanees vinden én betalen die Michelle Martin neerlegt..kandidaten?’

In een reactie daarna legt Verstrepen uit dat hij de tweet de wereld in stuurde om mensen op het idee te brengen. ‘Niets meer 🙂 Creatief en positief denken heet dat.’

Er is in Belgie veel protest geweest tegen de vervroegde vrijlating van Martin. Het Hof van Cassatie, het hoogste Belgische rechtscollege wees dinsdag het hoger beroep tegen de vrijlating af. 

Martin werd vanavond overgebracht naar het klooster in Malonne waar nonnen zich over haar zullen ontfermen. Bij het klooster was ook politie aanwezig en ook waren er veiligheidshekken geplaatst om publiek en pers op afstand te houden. Zo’n veertig politieagenten gaan het klooster dag en nacht bewaken. De beveiliging van Martin wordt betaald uit de staatskas en kosten zo’n vijfduizend euro per dag. Het is een gevoelig punt voor de Belgen. 

Martin werd in 2004 medeplichtig bevonden aan de misdaden van Dutroux. Omdat de helft van haar straf er op zit, mag ze vervroeg vrijkomen. Veel Belgen zijn het daar niet mee eens omdat tijdens de rechtszaak bewijsmateriaal werd getoond waarop te zien is dat Martin zelf ook de regie had over de verkrachtingen. Zo zou op filmpjes te zien zijn hoe zij Dutroux aanwijzingen geeft bij het mishandelen van de kinderen. Toch oordeelde de rechter dat ze medeplichtig was en niet zoals Dutroux zelf levenslang krijgt. 

NRC: Vlaams parlementslid roept op tot ‘neerleggen’ Michelle Martin

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)