82

‘Vliegramp Egypte was terreuraanslag’

Russische onderzoekers vinden explosieven tussen wrakstukken van vliegtuig ... Poetin kondigt intensivering bombardementen op Syrië aan

De Russische veiligheidsdiensten gaan ervan uit dat de vliegramp in de Sinaï het gevolg is van een terreuraanslag. Volgens de chef van de veiligheidsdiensten zijn er tussen de wrakstukken explosieven aangetroffen.

Bij de vliegramp vorige maand vielen 224 doden. Eerder gingen ook Britse en Amerikaanse onderzoekers er al vanuit dat het om een aanslag ging. De Egyptische tak van IS had de aanslag opgeëist, eerder was er echter nog geen concreet bewijs dat er inderdaad sprake zou zijn van explosieven. Dat lijkt er nu wel te zijn.

Ook Poetin heeft de ramp inmiddels een terreurdaad genoemd. De Russische president kondigde ook direct aan de bombardementen boven Syrië te intensiveren. ‘Er gelden geen beperkingen. We zullen al hun namen te weten komen. We zullen ze overal zoeken waar ze zich verstoppen. We zullen hen vinden, waar ook ter wereld, en hen straffen,’ aldus de Russische president

Update 17.40 uur: Rusland heeft in de loop van de dag diverse doelen in Syrië onder vuur genomen. Vanaf schepen in de Middellandse Zee werden onder andere kruisraketten op Raqqa afgevuurd. Ook zijn vanuit oorlogsvliegtuigen doelen in Idlib en Aleppo bestookt. De Franse president Hollande en is met de Russische president Poetin overeengekomen de beide landen samen zullen optrekken in hun strijd tegen IS. Voor 26 november staat een ontmoeting tussen de twee gepland in Moskou. 

Dit bericht wordt aangevuld

Geef een reactie

Laatste reacties (82)