Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vluchtelingen in 'jungle' Calais moeten beter leven krijgen

  •  
03-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jungle_01.jpg
Franse rechter geeft autoriteiten acht dagen om leefomstandigheden te verbeteren 
De Franse rechter heeft besloten dat het vluchtelingenkamp in Calais ‘the jungle’ binnen acht dagen opgeknapt moet worden. Een aantal hulporganisaties heeft het regionale bestuur aangeklaagd wegens de slechte leefomstandigheden.
In het provisorisch opgezette kamp wonen ongeveer 6000 vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden. Zij wachten op een kans om naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen doorreizen. 
De rechter heeft nu besloten dat terwijl ze daar nog zitten het vuilnis opgehaald moet worden, er tien waterputten met tien kranen en 50 extra toiletten geïnstalleerd moeten worden. Ook moet er noodhulp geboden worden en onbegeleide kinderen moeten overgeplaatst worden naar jeugdzorg. Als dat niet binnen acht dagen gebeurt, betalen de autoriteiten een boete van honderd euro per dag. 
De hulporganisaties die de zaak hebben aangespannen zijn de katholieke  Medicins du Monde en Secours Catholique  en een aantal migranten uit Irak, Soedan en Afghanistan.
Het winnen van de zaak is volgens de organisaties een overwinning maar er moet nog veel gebeuren om het kamp echt op te knappen. Zo is er te weinig voedsel en zijn er niet genoeg voorzieningen om de wintermaanden door te komen. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.