Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VN: 14 miljard tekort voor millenniumdoelen door recessie

  •  
17-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Africankid_300.jpg
Afrika dat de meeste hulp nodig heeft, komt 11 miljard tekort
De VN stelde in 2000 acht millenniumdoelen op om binnen 15 jaar armoede en ongelijkheid te wereld uit te helpen. Nu tweederde van deze tijd verstreken is, hakt de crisis erin. “De officiële ontwikkelingshulp is hoger dan ooit, maar we komen nog 14 miljard euro tekort van de toezeggingen die voor dit jaar zijn gedaan. Afrika mist daarvan 11 miljard euro”, zegt VN secretaris-generaal Ban Ki-moon.
Van 20 tot 23 september vergadert de VN top in New York over de tussenstand van de milleniumdoelen. Ban Ki-moon noemt het bijzonder verontrustend dat het juist Afrika is, het land dat de meeste hulp nodig heeft, de meeste schade ondervindt van de crisis. Naast grote tekorten voor hulp vreest de VN topman ook voor eerlijke handel en toegang tot betaalbare medicijnen en technologie, schrijft de Volkskrant.
De kindersterfte is in de laatste twintig jaar met een derde afgenomen meldde Unicef donderdag in Trouw. Millenniumdoel 4 stelt dat het percentage kinderen dat voor hun vijfde levensjaar overlijdt, in 2015 met tweederde moet zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. In dat jaar overleden 12,5 miljoen kinderen voor hun vijfde levensjaar.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.