Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VN willen verdrag tegen cyberoorlog

  •  
30-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_cyberoorlog300.jpg
'Landen moeten afspreken niet elkaars computernetwerken als eerste aan te vallen', zegt secretaris-generaal Toure in Davos, waar ook aanval op Google ter sprake kwam
De wereld heeft een verdrag nodig tegen internetaanvallen. Anders dreigt op termijn een cyberoorlog. Daarvoor waarschuwde een topman van de Verenigde Naties zaterdag op een conferentie in het Zwitserse Davos. De secretaris-generaal van de Internationale Unie voor Telecommunicatie, Hamadoun Toure, pleitte voor een overeenkomst waarin landen beloven dat zij elkaars computernetwerken niet als eerste aanvallen.
Volgens Toure wordt het risico op een cyberoorlog tussen twee landen elk jaar groter. De VN-topfunctionairs deed zijn uitlatingen tijdens een debat op het Wereld Economisch Forum, waar onder andere de recente aanvallen op het Amerikaanse internetbedrijf Google in China veelvuldig werden besproken. Estland had in 2007 te maken met een grootscheepse cyberaanval van Russische hackers. Dit meldt het Parool zaterdag.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.